Јавете ни се сега!

Спецификации за дебагирање за генератор на дизел

1. Пуштањето во употреба на генераторот е извршено во три фази:
А.Инспекција и чистење;
Операција без оптоварување;
В.Операција со оптоварување.
2. Инспекција и чистење: проверете и исчистете го генераторот и целиот проект за трансформација на дистрибуцијата на електрична енергија и исполнете ги условите за ставање во функција. Работата вклучува, но не е ограничена на следново: проверка на квалитетот на инсталацијата на генераторот (рамност, вертикалност, основна врска, моторна изолација, заземјување и сл.), Проверка на квалитетот на инсталацијата на електричниот кабинет (рамност, вертикалност, изолација, контролно тестирање, итн.) ), проверка на квалитетот на поставување кабел, итн.
3. Операција без оптоварување: Откако ќе го вклучите генераторот, стартувајте го 10 минути без оптоварување. Проверете: полнач на батеријата или мерач на празнење, притисок на маслото, вентилатор на моторот, температура на издувните гасови, температура на влезната и повратната вода, напон итн., И наб obserудувајте дали има истекување на маслото, истекување на вода, истекување на воздухот, наб obserудувајте го внесот на воздухот.
4. Работа со оптоварување еден: Откако Genset работи без оптоварување, ставете го во товарот чекор по чекор. Кога товарот достигнува 20%, одржувајте го во функција 1 час, проверете го напонот и фреквенцијата на излезот, и побарајте стапка на флуктуација за да ги исполни барањата на техничките параметри и набудувајте ја трифазната струја Без разлика, рамнотежа, притисок на масло за подмачкување, температура на водата и сл., и да се набудува почетната станица и работата на опремата за производство за какви било абнормалности.
5. Работа со оптоварување два: Постепено зголемување на товарот. Кога товарот достигнува 80%, продолжете да проверувате дали излезниот напон, фреквенцијата, трифазната рамнотежа на струјата, притисокот на маслото за подмачкување, температурата на водата, бучавата, чадот итн. Ги исполнуваат барањата.


Време на објавување: Јан-07-2021

Испратете ни ја пораката до нас:

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја